Info

Om:

Sarah Sheppard har sedan debuten med Massor av dinosaurier 2008 hyllats för sina roliga, färgstarka och faktaspäckade böcker. Sarahs böcker tål att läsas om många, många gånger eftersom de är så fyllda med intressanta detaljer, informationsrika kartor och fantastiska fakta om djur och natur. Det är delvis på grund av Sarah som Sveriges barn och deras medläsare blivit experter på hajar, dinosaurier, skogens och havens djur samt spännande skatter och mysterier runt om i världen. Om någon undrar exakt hur Sarah gjort för att fånga sina unga läsares intresse är svaret enkelt: Hon är själv lika intresserad av otroliga fakta som det mest nyfikna barn och det är detta brinnande intresse som smittar av sig på bästa och mest läsfrämjande sätt.  


Sarah Sheppard är född 1971. Hon växte upp Atlanta och i Sollentuna, har sin arbetsplats och bas i Stockholm men reser ofta runt och gör författarbesök på skolor och bibliotek.


Text av Emi Gunér.

Jag gör gärna författarbesök i skolor och på bibliotek!

forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare/2443/Sarah_Sheppard

Pressbilder: Bonnier Carlsen

För mer info, lyssna gärna på Bokskåpspodden

Ett samtal om slump och sliding doors, om nyfikenhet och faktaglädje och om konsten att förmedla stora och svårgripbara ämnen på 40 sidor. Och så en hel del dinosaurier förstås!